Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2016 19:39 - Запознайте се със спасителят - Вальо Топлото ІІ
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2760 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бивш заместник директор на Топлофикация София, по времето на мега-скандалния Вальо Топлото е определен от министър енерГЕПИка да ни брани от руснаците по казуса с присъдата от € 620 милиона плюс € 167 000 на ден, заради спрения проект АЕЦ "Белене". И той е! Неговото име е Петър Асенов Илиев. Той изглежда ето така:

image

Този "симпатяга" вече втора година е изпълнителен директор на Национална електрическа компания (НЕК), назначен след идването на власт на кабинета Борисов 2.

От уеб-страницата на министерството на енерГЕПИката:

9-ти август 2016-та г.:


МЕ покани експерти от "Росатом" за провеждане на среща на работната група за "Белене"


Министър Теменужка Петкова изпрати писмо до генералния директор на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом" г-н Сергей Кириенко за определяне състава на работната група, свързана с проекта "Белене". От българска страна в групата ще участват изпълнителните директори и експерти от "Български енергиен холдинг" ЕАД и "Националната електрическа компания" ЕАД. Министър Петкова отправи покана към руската страна да посети България в периода от 15-ти до 30-ти август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството в ядрения сектор.

Вместо аз да ви разказвам кой е и какъв е лицето на снимката (не го познавам лично) предпочитам да ви цитирам две авторитетни седмични издания.

23-ти януари 2015-та г., вестник "Капитал":


Винаги има място за старите кадри

Но засега най-спорен изглежда шефът на НЕК Петър Илиев, който всъщност е назначен по предложение на Патриотичния фронт (главен енерГЕПИен съветник на "патриотите" е "експерта" Стефан Гамизов - бел. Г.К.). След сериозна съпротива на общинските съветници в София той не успя да стане изпълнителен директор на "Топлофикация-София" през 2010 г., въпреки че беше предложен от ГЕРБ. Тогава съветниците от НДСВ Владимир Каролев и от БСП Георги Кадиев извадиха одитен доклад на "Булгатрансгаз", от който става ясно, че за Илиев има основателни съмнения за сключвани на неизгодни договори. Преди това Илиев е заместник на печално известния Валентин Димитров (Топлото) в "Топлофикация-София". Назначението му обаче едва ли е просто реверанс към Патриотичния фронт. НЕК е в толкова тежка ситуация, че малцина искат да оглавят компанията, а и човек с толкова спорна репутация винаги е подходящ бушон.

26-ти ноември 2014-та г., вестник "БанкерЪ":


Петър Илиев поема ръководството на НЕК

Петър Илиев е новият изпълнителен директор на "Национална Електрическа Компания” ЕАД (НЕК). И преди той е бил част от ръководството на енергийното дружество, съобщиха от държавната компания. Той заема поста, след като от поста беше освободена Екатерина Истаткова.
Илиев е завършил Техническия университет в столицата със специалност "Топло и ядрена енергетика". Работил е в "Топлофикация - София" близо 25 години, като е почнал от най-ниските нива и е стигнал до заместник-директор. Бил е енергетик и главен инженер в ТЕЦ "Земляне", заместник-директор в клон "Люлин" и в "Булгартрансгаз". След това дълго време работи и системата на НЕК на различни ръководни длъжности.

Не се подвеждайте от дипломата му по специалността "Топло и ядрена енергетика". Няма данни той някога да е работил в ядрения сектор на енерГЕПИката.

ЛЮБОПИТНИ МОМЕНТИ!
Вальо Топлото е кадър, избор и назначение на Р.Овч. Именно Топлото му приши този прякор. Като дясна ръка на Топлото Илиев също е избор на Р. Овч.
В момента Р.Овч. е избор на премиера Борисов за представител на държавата (на организираната престъпност) в надзорния съвет на руската компания Лукойл-Нефтохим.
Преди малко повече от месец протажето на Р.Овч. "политикът" Георги Кадиев организира и получи пълна правителствена подкрепа за преврат във върховете на АЕЦ "Козлодуй".

Оставам на вас сами да си определите до колко лицето на снимката е подходящо да защитава нашите интереси пред руснаците в откровено грабителката схема по казуса АЕЦ "Белене".

Още по темата: "
Министър към Росатом: Какви реактори искате да ви направим?"

Георги Котев



Гласувай:
7



1. blasterica - Щрих в загадката българска енергетика
11.08.2016 11:05
Драги Г-н Котев,
здравете!
Това, че един формен крадец е назначен от скандалната Петкова да продаде интересите на България, никак не е нелогично от гледната точка на мега-престъпниците от транснационалната енергийна мафия. Благодарности и почит за вашите анализи.
Има едно нещо, което искам да поставя във фокуса на вашето внимание, в допълнение на пъзела, който подреждате. Това е появата едва ли не от небитието на енерго-ефективния филолог Юлиян Попов, бивш министър на околната среда и водите в правителството на Марин Райков. Този човек завършил българска филология някак си е бил интегриран в структури на енергийни лобита в Европа, сътрудник на няколко организации за енергийна ефективност, и минава за "един от най-влиятелните "експерти" не по граматика и правопис, както сочи образованието му, а по енергийни въпроси...??? Внимание му обърнах по повод негова статия от 2014 г. във в. Дневник " от 11 апр 2014 под заглавие "16 енергийни заблуди", по която нямам и запетайка съгласие. Да не говорим, че филологът-писател-политически експерт-реформаторски блокар-костовист-енергиен експерт не е привел и едно число за доказателство. Странно, но според мен не случайно е връщането му изневиделица след 2 години на сцената в България точно в момент на критични проблеми в българския енергиен сектор. Молбата ми е до проучите тази странна, тъмна личност, но явен лобист, във връзка с вашите интереси за анализ на енергетиката в България и да ни осведомите и осветлите за действията му. Това Гамизов на други лобита ли е? Както Гамизов е напълно некомпетентен в енергетиката, но пише законите по нея, така и филологът не е, но е "енергиен експерт" а ла Гамизов, и явно ще има роля в развиващите се драматични за българския народец събития, които следите и анализирате. Най-малкото защото лобитата се раздвижиха, изпращайки след цели две години видния филолог отново на барикадата в България.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871470
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930